מי מפחד ממחלות נפש - הפרויקטים
2023
שיגעון של מצעד- יוצאים אל האור
יצרו: ניקול ברברשטיין, אלינור שרביט, יואל שי, אפרת אבן זהר
מצעד בתוך האוניברסיטה שהביע תמיכה במתמודדים עם מחלה נפשית וקרא מסרים ונתונים להפחתת הסטיגמה בבריאות הנפש
2021
טראו- מה עושים?
יצרו: שרית חקימיאן-כהן, טל ענבר, מורדי מרדכי שרעבי, אהרון שפיזאיזן (במאי). צילום ועריכה: אמיר פישמן. בשיתוף הסטודיו לוידאו וקולנוע עמותת "כנפיים".
טראו-מה עושים? הוא סרטון שמטרתו לעורר מודעות להתמודדות עם פוסט טראומה. בסרטון משתתפים אלינה, מיקי ומורדי, שמספרים על האתגרים העומדים בפניהם כמתמודדים עם פוסט טראומה, על הקשיים, התקוות והחלומות, ומציעים לקהילה כלים מעשיים ופשוטים שיכולים לתמוך בתהליכי ההתמודדות של אנשים המתמודדים עם פוסט טראומה.
2021
בואו נדבר על בריאות הנפש
יצרו: ליאור אליפז, פנינה שפירא, ברכה יעקובוביץ', ישראל קימל, הגר מנור, לירוי
מפגש אישי ובלתי אמצעי בו משתתפי הפרויקט סיפרו על התמודדותם הנפשית לסטודנטים ממדעי החברה ברחבת הפקולטה. הפרויקט כלל 4 עמדות שהזמינו את הסטודנטים לדבר עם אדם שמתמודד עם מחלה נפשית. עשרות סטודנטים התעניינו בפרויקט ונחשפו לסיפורים אישיים על ההתמודדות הנפשית.
2020
ערב הסברה ושינוי עמדות בזום
יצרו: דודי מנדיל, לירן צ'אושו, אור דגני, רמי רוזנטל
ערב הסברה מגוון ומעשיר, שכלל סיפור אישי, הרצאה אקדמית של פרופ' יורם בילו, וחלוקה לקבוצות קטנות שמטרתן שיח אינטימי עם אדם שמתמודד עם מגבלה נפשית . בערב השתתפו 250 איש בזום, והוא שודר באותו זמן גם בפייסבוק לייב.
2020
"שמתם לב להבדל?"
יצרו : יהונתן בן נתן, דניאל תשובה, שרון נבו, גל בינשטוק, אילנה מושקוביץ
הסרטון מבקש לשנות את נקודת המבט של הצופים כלפי אנשים המתמודדים עם מחלות נפשיות. הוא מזמין את הצופה לראות את האדם ולא את הסטיגמה, להכיר כי מחלה נפשית היא לא דבר להתבייש בו (דווקא הדעות הקדומות הן אלו המביישות את כולנו), וכי רב הדומה על השונה.
2023
קמפיין בפייסבוק- פאזל של התמודדות וניצחון
יצרו: מיכל דוברוסינסקי, אורי ניסנקורן, גל אבולפיה,
בפרויקט סיפורים המציגים חלקי פאזל בחייהם של מתמודדי הנפש. פאזל סבוך ושלם המורכב מרגעי משבר, התמודדות וחמלה. בעזרת הסיפורים אנו מקווים להפיץ את התקווה. התמודדות הנפש אינה נגמרת ברגע מסוים והיא ממשיכה במקביל לחיים, אבל התקווה והערבות ההדדית הם העוגנים שמחזיקים אותנו לצידה.
2023
בואו לעציץ
יצרו: רוני פוגל, גלית שמולוביץ, אוקסנה רמז גוזונוב ומאיס אדלבי
עמדה שבה חילקו שתילים עם מסר שמדבר על צורך בסיסי משותף שיש לצמח ולנו בני האדם והזמנה עבור העוברים והשבים לשתף בצרכים הייחודיים להם בעת מצוקה, ואיך הם יכולים לסייע לאחרים במצוקה.
2022
על נפש פיצה ובירה
יצרו: יוסי פת, רותם נחמיאס עוז,אור לב מרום, דניאל ירון, גיא ששון | שותפים לפאנל: ג'ויס סולימן ואלבינה אברהמוב
על נפש פיצה ובירה- פאנל בפקולטה לרפואה בהשתתפות משתתפי הקורס המתמודדים עם מחלה נפשית וכלל הצגת סיפור ההתמודדת האישי ולאחריו דיון ושאלות מהקהל.
2021
'רוצים להכיר אותי באמת?'
יצרו: רוני פרוינד עוקשי, אלון בר אור, איתן פפר- אליהו, מטר בן יהודה, מאי צור, נמרוד פילוס. שותפים ליצירה : יעל צור -צלמת, גל בכר- גרפיקאי, לאה חדד- מאפרת, מוריה אליהו-פפר- עיצוב אתר
בפרויקט השתתפו 11 גיבורות וגיבורים המתמודדים עם קשיים נפשיים משמעותיים ומטרתו להפגיש את הציבור הרחב עם האנשים שמאחורי הסטיגמה.הפרויקט נתן להם במה לספר על עצמם, על חייהם והקשיים איתם הם המתמודדים - בלי בושה ושיפוטיות, מתוך אמונה שמפגש אנושי ישיר מסוגל לנצח את הסטיגמה.
2021
סדנת הסברה לסטודנטים לרפואה
יצרו : אפרת גלבוע, מיכל נביעות, אליאור הלפמן, וסהר וייזר
סדנה שהתקיימה כחלק משיעור בפקולטה לרפואה
2023
פאנל מהלב אל הנפש
יצרו: אפרת אבן זהר, לילך הרנס, זוהר מטב, פזית פרלמוטר וולף, עדן סויסה ונדב עמרני
אירוע ההסברה עסק בסיפורם המרגש של מתמודדי הנפש על המשבר הנפשי שהתפרץ לו במהלך חייהם לצד גידול המשפחה והמפגש הראשוני עם מערכת בריאות הנפש
2023
ספיד מיטינג- מפגשי נפש
יצרו: רביב רייז, רומי בולדן, זהר רגב
שבע עמדות עם אנשים המתמודדים עם מחלה נפשית שניתן היה לשוחח עמם בצורה פתוחה וגלויה על ההתמודדות הנפשית
2022
נחש מי?
יצרו: קרלוס פרמינגר, ג׳ויס סולימן, עודד מאנע, מיה וורמן
נחש מי- משחק זהויות הנועד לערער את הסטיגמות הקיימות בחברה לגבי אנשים המתמודדים עם מחלה נפשית דרך משחק זהויות המכיל תמונות ומידע כללי של אנשים שונים. המשחק מבטא את המסר שאין פרופיל ייחודי לאנשים שמתמודדים עם מחלה נפשית, ושלמעשה אלה יכולים להיות כולם. כמו כן, באתר מופיעים גם סיפורים אישיים מעמיקים יותר של המשתתפים.
2021
שמים את בריאות הנפש על השולחן
יצרו : קרן-אור אמיר בית אריה , יעל ליבר, אמיר פולק, אור רוזנצוויג, בר בן חיים
כשחבר.ה אומר.ת "אני בסדר" אבל משדר.ת משהו אחר לגמרי, יכול להיות שהוא חווה מצוקה נפשית. במסגרת הפרויקט , הודפסו מסרים על תחתיות בירה, וחולקו בפאב המקומי באוניברסיטת תל אביב.
2020
"המחלה שקופה, התמודדות אמיתית"
יצרו : רינה חלימי, רחלי קנדלר, ענבר יעקבי-רוזנטל, שירה נוה
מטרתם של הפוסטרים, להעלות למודעות את הפגיעות שקיימת בהתמודדות עם מחלות נפשיות (מחלות שקופות) , ולהציע לקהילה כלים מעשיים ופשוטים שיכולים לתמוך בתהליכי ההתמודדות.
2020
פרויקט גלויות
יצרו : נעם שוורץ , אריה רודיך, כרמית ביאליק, נעמי שוורץ
פרויקט הגלויות נוצר בעקבות שיח על החוויות הקשות של אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית עם אנשי רפואה. הגלויות מעבירות מסר של יצירת שיח ומפגש רפואי מכבד, מותאם ומכיל עבור מתמודדים עם מחלות נפש.